Alta Mannskor – Turné 88 (SMC 881)

Alta Mannskors Turné 88 ble utgitt på kassett den 12. juni 1988. Kassetten ble solgt gjennom MUSIKKDISTRIBUSJON AS i hele landet og lå tre uker på Dagblad-lista.

 

Pressemelding

Alta Mannskor sin kassett "Turné 88" foreligger i dag. Kassetten inneholder 11 sanger, som stilmessig spenner fra tradisjonell mannskorsang til populære svisker og eksperimentell sang. Sangene på kassetten er representative for det repertoaret Alta Mannskor kommer til å presentere på en omfattende europaturné som starter i dag. I løpet av sommeren skal koret holde konserter flere steder i Norge, Sverige, Tyskland, Østerrike, Italia, Monaco og Frankrike.

Alta Mannskor ble stiftet i 1949, og de siste år har Einar Dølør vært dirigent. Koret, som er tilsluttet Finnmark Korforbund, er kjent for å ha et repertoar som omfatter mer enn kun de tradisjonelle mannskorsangene. Koret arbeider bevisst for å høyne kvaliteten gjennom å utvikle bedre sangteknikk, og framstår i dag som et av de ledende mannskor i Nord-Norge.

Bak kassettutgivelsen står det nye plateselskapet SPECTRUM. Selskapet har som målsetting å gi ut produksjoner med utøvere fra Finnmark som holder et så høyt kvalitetsnivå at de fortjener å bli hørt av et større publikum enn kun det lokale. Og som navnet sier, ønsker selskapet å være fordomsfritt med hensyn til stilarter.

Eivind Molde, som står bak SPECTRUM, har tidligere vært ansvarlig for sju kassettinnspillinger med utøvere fra Alta. I opplag har disse variert fra 300 til 2.500, og de medvirkende har selv stått for lokalt salg og distribusjon. Denne gang er det plateselskapet som er økonomisk ansvarlig, og ansvarlig for salg og distribusjon. Dette gjøres gjennom en kontrakt med MUSIKKDISTRIBUSJON AS i Oslo, som vil sørge for at kassetten med Alta Mannskor blir tilbudt samtlige musikkforretninger i Norge.

"Turné 88" er innspilt i Alta, med Kjetil Linnes i SPOR 8 som tekniker. Reklamebyrået emfem i Alta har designet omslaget, mens tre ledende produksjonsselskaper i Stockholm har stått for kopiering og trykking.

Kassettens innhold

Side A
The entertainer
Swing low, sweet chairot
Slavenes kor
That lucky old sun
Rondes

Side B
Käraste bröder
Nobody knows the trouble I've seen
Bć, bć, lille lam
Solvirkning
Toot, toot, tootsie
My Lord, what a morning

Innhold på omslag

1. tenor: Nils Ek, Arvid Nilsen, Otto Nilsen, Terje Nilsen, Halvor Opgård, Rune Pedersen
2. tenor: Arne Alvestad, Terje Holten, Erling J. Jakobsen, Ingolf Uglebakken, Erling Wirkola, Halvdan Øines
1. bass: Bjørn Hagberg, Kristen Kristensen, Odd Løksa, Helmer Nielsen, Gustav Nilsen, Oluf Simensen, Viktor Strøm
2. bass: Egil Amundsen, Per Knudsen, Ole G. Kristensen, Jan Mortensen, Dankert Røst
Flygel/kontrabass: Knut Djupdal
Gitar: Svein Kaurin
Trommer: Rune Glad

Innspilt på Høgskolen i Alta 8.-9.4. 1988
Opptak: Spor 8, Alta
Tekniker: Kjetil Linnes
Mastertape: The Cutting Room, Stockholm
Kopiering: Audiodisc AB, Stockholm
Design: emfem, Alta
Trykking: SIB-tryck AB, Norsborg
Produsent: Eivind Molde
(P) (C) 1988 SPECTRUM
Distribusjon: MUSIKKDISTRIBUSJON AS

Alta Mannskor ble stiftet i 1949, og de siste 14 år har Einar Dølør vært dirigent. Koret, som er tilsluttet Finnmark Korforbund, har et repertoar som omfatter mer enn kun de tradisjonelle mannskorsangene. Koret arbeider bevisst for å høyne kvaliteten gjennom å utvikle bedre sangteknikk, og framstår i dag som et av de ledende mannskor i Nord-Norge.
Koret har hatt flere mindre konsertturnéer i Nord-Norge, og gjennomfører sommeren 1988 en omfattende turné til Sverige, Tyskland, Østerrike, Italia, Monaco og Frankrike. Sangene på kassetten viser spennvidden i det konsertprogrammet Alta Mannskor presenterer på europaturnéen.

eivind.molde@spectrum.no
 © SPECTRUM