Cinematic World – Searching for gold
(SCD 893/SLP 893/SMC 893)

Innspillingen med Cinematic World ble utgitt på CD, plate og kassett den 24. november 1989. Den ble solgt gjennom MUSIKKDISTRIBUSJON AS over hele landet. Maxi-singel ble utgitt i mars 1990 – Chase the rainbow og Things could change. Cinematic World var i media rundt 100 ganger fram til mai 1990, både i radio, TV, aviser og magasiner. De deltok også på en rekke andre produksjoner.

  • TV: Panorama/NRK (mars 1990)
  • "Chains around your heart" med på "Dagligvarerevyen Oslo & Akershus" (Totenschlager 1991)
  • "Dagligvarerevyen Oppland-Hedmark" (Totenschlager 1991),
  • "TOBB-revyen 2" (Totenschlager 1991)
  • "Boligbyggelagene i Vestfold" (Totenschlager 1991)
  • "Searching for gold" med på "Frisk Ishocheygruppa" (Totenschlager 1991)
  • "Pretty lies" med på Hamar IL Svømmegruppen" (Totenschlager 1991)
 

Pressemelding 1

Cinematic World – legg merke til det navnet! Det dreier seg om en helt ny popgruppe som nå presenterer sin første utgivelse, "Searching for gold".

De fem medlemmene i Cinematic World er alle musikere med erfaring fra flere band i Alta. Nå har de gått sammen i denne nye gruppen, som spiller melodiøs pop og rock.

12 låter er samlet på CD, plate og kassett, og de fleste er skrevet av Kjetil Linnes og Bjørn Conrad Berg. Kjetil og Bjørn Conrad er også gruppens vokalister, og er dessuten ansvarlig for miksing og produksjon.

Lytt til Cinematic World! "Searching for gold" inneholder nærmere 50 minutter med musikk som garantert må høres om igjen. Og om igjen...

For også lett tilgjengelig og melodiøs musikk vokser når den viser seg å tåle gjentatt spilling.

Og det gjør Cinematic World...

Pressemelding 2

"Searching for gold" er tittelen på debutalbumet til altabandet Cinematic World. Og de fem musikerne i gruppen kan synes å ha funnet gullet, -i hvert fall har kritikerne ikke spart på gyldne ord når karakterene skulle deles ut til debutantene fra Alta.

Det er slett ikke alle ferske i bransjen som får stemplet sitt produkt som "velsignet godt pophåndverk", "pop av absolutt internasjonalt kaliber" eller "delikat, gjennomarbeidet produksjon". Men det har VG, Bergens Tidende og NRK/P2 slått fast. Det er også en god attest når Cinematic World hevdes å fornye pop-/rocksjangeren gjennom sitt debutalbum.

Nå er riktignok ikke medlemmene i Cinematic World helt for ferske å regne, selv om de ikke tidligere har vært i studio sammen. Alle har bakgrunn fra lokale popgrupper. Nå satser de på egenproduserte låter med særpreg, i en stil som gjerne kan plasseres i kategorien melodiøs pop/rock.

"Searching for gold" ble utgitt like før jul. En rekke presseoppslag, anmeldelser, intervjuer i nærradio og NRK (bl.a. Pandoras jukebox) viser at Cinematic World er en gruppe som står for kvalitet. Gruppen har også bevist at den behersker scenen. Den første konserten hjemme i Alta fikk strålende kritikker, og fjernet helt mulige mistanker om at Cinematic World kun kan lykkes ved hjelp av studioteknikken.

I slutten av mars hadde Cinematic World sin første TV-opptreden, i programmet Panorama. Samtidig ble maxi-singel sendt ut til nærradiostasjoner og NRK. Og stadig flere arrangører ønsker seg nå Cinematic World på plakaten. Alle spillejobber legges til rette av konsertbyrået Stageway.

Innhold

Pretty lies
Searching for gold
Walk the water
Chains around your heart
Is this world for real
Chase the rainbow
Things could change
I've shed my tears
Over the moon
New world
Standing on the beach
God only knows

MAXI

Side A
Chase the rainbow (dance & radio mix)

Side B
Things could change (dance & radio mix)

Informasjon på omslag

Cinematic World are:
Kjetil Linnes: vocals, bass
Bjørn Conrad Berg: vocals, guitars
Per Ivar Bang: guitars
Vegard Johansen: keyboards
Kai Henning Skimelid: drums

A special thanks to Ole Henrik Henriksen for his invaluable bass work

Produced by Kjetil Linnes and Bjørn Conrad Berg
Engineered and mixed in Alta Lydstudio by Kjetil Linnes and Bjørn Conrad Berg
Photography: Idar Mikkelsen
Artwork: Gavin David Lee
Design: emfem, Alta

We know that if we were to thank everyone deserving we would probably leave someone out. Instead we would like to thank all family, friends, girlfriends, supporters, and everybody buying this CD, record or cassette. We wish you well...

(P) (C) 1989 SPECTRUM

Distr.: MUSIKKDISTRIBUSJON AS

eivind.molde@spectrum.no
 © SPECTRUM